درباره فاپکا

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ . ن وَ الْقَلَمِ وَ مَا يَسْطُرُونَ؛ سوگند به دوات و خامه و آنچه مي نويسند. ( سوره قلم آيه 1)
چهارده قرن پيش که در جزيرة العرب و جهان پيرامون آن از پژوهش و دانش خبري نبود و مردم آن دوران در آتش جنگ و جهل مي سوختند و به همين دليل در تاريخ به عصر جاهليت نامبردار است؛ خداوند حکيم و عليم شريعت اسلام را به عنوان آخرين و کاملترين آئين زندگي بر جامعه بشريت ارزاني داشت. و با نزول قرآن عظيم بر قلب با صفاي پيامبر رحمت حضرت محمد(ص) و معجزه جاودان و سند حقانيت نبوت حضرت ختمي مرتبت قرار دادن اين کتاب مقدس براي مردمان هر زمان در همه سرزمين ها و تعيين دوازده جانشين معصوم (ع) به عنوان مبين و مفسر حقيقي آن، نعمت را بر انسان تمام کرد.
خداوند مهربان با نزول نخستين پيام آخرين کتاب آسماني : "اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ؛ بخوان به نام و ياد پروردگار جهان آفرينت." (سوره علق آيه 1) به انسان کامل، ارزش خواندن براي دانستن و بکار بستن در زندگي و پيمودن راه تکامل اعلام فرمود. و با تکرار بيش از 100 بار واژه "علم" و  28 بار امر "إعلموا" ارزش دانش و دانش اندوزي را به مسلمانان گوشزد نمود. همچنين با سوگند يادکردن به کتاب و نوشتار ، قلم و نوشت افزار  بر اهميت و اعتبار آثار مکتوب ماندگار نسبت به فرهنگ شفاهي و گفتار ناپايدار  و نقش آنها در توسعه تمدن و پيشرفت مادي و معنوي آدمي مهر تائيد زد.  به اين ترتيب کتاب نويسي و کتابخواني را به عنوان يک فريضه ملي از بهترين ابزار کمال و خوشبختي انسان در دو جهان، معرفي فرموده است.
با توجه به حرمت و قداست کتاب و کتابت در بيان قرآن و پيشوايان معصوم (ع) بود که نياکان ما به ويژه دانشمندان مسلمان ايراني در پرتو اعتقاد به مبدأ و معاد و عشق به دين و مذهب، توانستند با وجود مشکلات مادي و نبود امکانات آموزشي- پژوهشي کافي، و محدوديت هاي اجتماعي و سياسي، در طول دوران جاهليت عرب و قرون وسطاي غرب، پرچم دار نهضت علمي و فکري باشند. و هزاران کتاب و رساله در موضوعات گوناگون در کتابخانه هاي جهان از خود به يادگار گذارند، که وجود 200 رساله شيخ مفيد و  454 کتاب ابن سينا و  هزاران اثر ديگر در رشته هاي مختلف علوم و فنون نمونه اي از پيشگامي و پرکاري شيعيان در تدوين علوم بشري است.
از اين رو دفتر نشر دانش شرقي با مديريت حجة الاسلام و المسلمين دکتر سيد رضا موسوي از 10 سال بيش با الهام از سخن امام علي (ع): "زکاة العلم نشره؛ پرورش و پيرايش دانش به پخش آن است." در حد مقدور در راه نشر و پخش آثار ديني و علمي تلاش نمود.  و با توجه به  گسترش اينترنت و فضاي مجازي در حوزه نشر  در تاريخ 10/ 9/ 1388همزمان با هفته پژوهش مصمم شد، تا در پرتو عنايات حضرت علي بن موسي الرضا (عليه آلاف التحية و الثناء) با تأسيس و راه اندازي سامانه فاپکا:فروشگاه اينترنتي پوياي کتب اساتيد ايران، يکي از چالشهاي موجود بر سر راه معرفي و نشر و پخش آثار علمي و فني اساتيد گرانقدر حوزه و دانشگاه را بر طرف سازد.
هدف اصلي سامانه "فاپکا" برداشتن گامي مؤثر در راه نشر فرهنگ اسلامي و ارتقاء سطح علمي جامعه ايراني، با بهره برداري از ابزارهاي پيشترفته وب در محيط مجازي است. زيرا در شرايط کنوني بسياري از پژوهشگران از آثار چاپ شده تخصصي يکديگر بي خبر، و عامه مردم نيز از افادات علمي و فني دانشمندان حوزه و دانشگاه ها -بر عکس کتابهاي عمومي - بي بهره مانده اند.
"فاپکا" در رسيدن به هدف مزبور، خود را متعهد به رعايت خط مشي هاي زير مي داند:
- تلاش در راه اعتلاي فرهنگ پوياي اسلامي و ايراني در جهان امروز
- ايجاد زمينه تعامل بيشتر فکری و علمی پژوهشگران حوزه و دانشگاههای کشور، از طريق  آگاهي از آثار منتشره يکديگر و خودداري از  موازي کاري
- کمک به معرفي، فروش و تهيه آثار علمي و فني اساتيد و پژوهشگران حوزه و دانشگاه، در سطح کشور
-  در دسترس قرار دادن آثار علمی اساتید دانشگاه و حوزه در بستر گسترده وب و موتورهای جستجو، براي محققان و عامه مردم
- فراهم ساختن امکان خريد آسان و پاسخگويي سريع به نيازهاي آموزشي ، علمي و فرهنگي کاربران اعم از اساتيد، دانشجويان و عموم مردم
- گردآوري کتاب و نرم افزارهاي مورد نياز عموم کاربران و مراکز آموزشي و فرهنگي  که"فاپکا" شايستگي حضور آنها را در اين سامانه، مفيد تشخيص دهد.
- همکاري با ناشران کتابهاي آموزشي، علمي و مذهبي سراسر کشور، در جهت معرفي و فروش  آثار منتشره آنان

من الله التوفيق و عليه التکلان


ورود به صفحه اصلي